Menu

correctie op eerdere mails van Kees van Boven betreffende zomer schoolkampen van 't Groen op camping de Koerberg in Heerde:

ER ZIJN IN TOTAAL 25 stuks schoolkampen geweest op de Koerberg van 1952-1976 o.l.v. Harm van der Schaar.
Deze informatie op 3 sept. 2019 ontvangen van zijn zoon Harm.

een groet vanaf de Koerberg 
Kees van Boven
06-28469615
E. keesvanboven48@gmail.com

Kees van Boven
op 03-10-2019

schoolkampen Heerde:
email Kees
keesvanboven48@gmail.com

behoort bij onderstaand verzoek van Kees van Boven

Kees van Boven
op 21-09-2019

allereerst gefeliciteerd met het 100 jarig bestaan en vandaag een hele fijne reunie gewenst.
ik ben bezig met de geschiedenis van camping de Koerberg in Heerde op de Veluwe.
het Groen van Prinksterer Lyceum Vlaardingen heeft hier tussen 1963-1975 de jaarlijkse schoolkampen gehouden o.l.v. de gymleraar Harm van der Schaar.
heb jij zo'n kamp(en) in Heerde meegemaakt en daar leuke foto's of verhalen over dan kan jij die sturen naar mijn mail ajb
de Koerberg bestaat volgend jaar 70 jaar, er komt een jubileumboek met ruimte voor die 12 jaar schoolkampen van 't GROEN
een fijn feest gewenst vandaag

een warme groet vanaf de Koerberg 
Kees van Boven
06-28469615
Koerbergverzamelaar / auteur jubileumboek 2020

Kees van Boven
op 21-09-2019

Zojuist krijg ik het bericht van de organisatie, dat de inschrijving voor de reünie gesloten is. Jammer, want ik mis nog heel wat namen van mensen die ik graag had willen spreken.

Ik sta in de lijst als oud-medewerker, maar van 1961 t/m 1966 was ik ook leerling op onze school. Als onopvallend jongetje verliet ik als 16-jarige gediplomeerd Vlaardingen om in het mondaine Amsterdam te gaan studeren. Die puber was soms heimelijk verliefd op een mooi meisje uit een andere klas, maar had niet de moed haar aan te spreken. Dat blijkt een universeel fenomeen, want liedjes als "Ik heb stiekem met je gedanst" getuigen van dezelfde schroom. Ik had de dames nu wel graag eens aangesproken, maar ze staan niet bij de deelnemers.

Volwassen geworden kwam ik in 1971 terug als docent Nederlands. Toen ik in 2012 afscheid nam, had ik dus 41 jaar voor de klas gestaan en veel oud-leerlingen en oud-collega's hebben zich gelukkig aangemeld. Ik kijk bijvoorbeeld uit naar de ontmoeting met Sylvia Oosterman uit D1 in 1971, de klas waaraan ik mijn eerste les gaf. Ik zag haar in De Reünie op de televisie als docente Frans en we hebben  daarna al een paar herinneringen via e-mail opgehaald. Maar ik mis nogal wat leerlingen die ik als decaan heb begeleid. Dat decanaat was de leukste functie en met plezier probeerde ik de leerlingen zelfstandig tot een keuze te laten komen. Oh, wat schrikte die vroege vakken- en studiekeuze veel ouders en leerlingen af! Mijn relativering, dat ieder mens multipotentieel is en dus diverse mogelijkheden kan ontwikkelen, ook op een later moment en in branches die mogelijk nog niet bestaan, hielp niet altijd. Als ik nog een lesje had mogen geven, was dat een decanaatsles geworden, benieuwd als ik ben tot welke keuze iedereen na jaren ervaring zou komen.

Piet van der Wiel
op 19-09-2019

Krijn van den Boogaart

leuk om je weer te zien na al die jaren!

is het een idee om elkaar als 1965-groep te ontmoeten op de trappen bij de ingang? om 16 uur?

graag ff je reactie, OK?

leuk, leuk, leuk!

groeten van Wim uit 6 Gym

Wim van Oudheusden
op 16-09-2019

Huib van der Knaap, Cees van den Pol,

leuk om je weer te zien na al die jaren!

is het een idee om elkaar als 1965-groep te ontmoeten op de trappen bij de ingang? om 16 uur?

graag ff je reactie, OK?

leuk, leuk, leuk!

groeten van Wim uit 6 Gym en uit Rozenburg

Wim van Oudheusden
op 16-09-2019

Leuk dat ik Huib van der Knaap in het gastenboek zie staan, ik heb bij hem in de klas gezeten, maar ik zag hem niet op de deelnemerslijst.
Kom je wel Huib?

Cor den Boer
op 15-09-2019

Leuk dat ik Huib van der Knaap in het gastenboek zie staan, ik heb bij hem in de klas gezeten, maar ik zag hem niet op de deelnemerslijst.
Kom je wel Huib?

Cor den Boer
op 15-09-2019

In 2016 heb ik samen met klasgenoot Hans Valkenburg een runie georganiseerd voor onze eindexamenklas HBS-A5 van 1971. Dat was een mooi succes, maar ondanks dat trok de uitnodiging voor deze reunie zodanig dat ik mij graag opgeef. Verhalen van Huib van der Knaap en de opgave van enkele jaargenoten hebben mij over de streep getrokken.
Ik verheug mij op het weerzien van dierbare bekenden.

Leen Groen
op 03-09-2019

Aangezien het eerste bericht te lang was, stuur ik nog even een kort bericht na. Na de HBS-A in 1967 ging ik naar de Kweekschool, wat de toenmalige decaan De Boer echt belachelijk vond. Achteraf had hij gelijk, weinig opgestoken daar. Maar het is toch nog goed gekomen. Daarna heb ik 45 jaarin het onderwijs gewerkt en ik weet best dat ik soms gedrag van vorige docenten op 't Groen kopieerde.  

Cees van der Pol
op 03-08-2019

IK zie tot mijn vreugde dat mijn favoriete oud-docent Duits Huib van der Knaap gereageerd heeft in het gastenboek en dus nog in leven is. Ik vond hem erg goed lesgeven en heel vriendelijk. Dat was soms wel eens anders op deze school. Ik heb me in de beginperiode (1962) echt niet zo geaccepteerd gevoeld als arbeidersjongetje tussen de 'elite' van Vlaardingen e.o. Ook aan de wiskundedocenten kon ik weinig lol beleven, maar dat zou ook wel eens door mij hebben kunnen komen. Meetkunde wass zeker niet aan mij besteed.

Toen ik ouder werd en bij Zwaluwen voetbalde, ging het beter,  omdat sommige docenten wel fan van die club waren. O.a. Schepen van scheikunde. Op zaterdagmorgen in HBS-5A scheikundeproefjes tijdens het 5e uur aankijken vond ik zinloos tijdverdrijf. Er ging ook nog wel eens iets fout bij de amanuensis Van Beek, en als je dan om half drie moest voetballen (met o.a. Ies van Wijk/Levi Weemoedt en Leentje Pijpers) dan zat je op hete kolen. Van Schepen mocht je dan wel eens eerder weg. 

In de hogere leerjaren heb ik wel vaak gelachen met Arie de Boer en Hag (beiden ak) en Loek Janssen (Ned). Voor Soeters deed je het in je broek en met de lieve oude docent Engels Cees van Toor had je medelijden. Je kon het beste spieken op rij 1 vlak onder zijn bureau. Mijn voldoendes haalde ik zonder iets te leren door de kleine rode Lilliputwoordenboekjes te gebruiken. Mondeling mocht je bij hem thuis doen en dan schonk zijn vrouw eerst een kopje thee voor je in. Het waren beiden ontzettend lieve mensen.

Cees van der Pol
op 03-08-2019

Wat ik leuk vond op school: de kans om op zaterdag (Universia) te volleyballen en te hockeyen. Ik hoop dat Inge Pelgrim, Anita Verburg, Rita, (Letty en Ineke heb ik al op de inschrijflijst ontdekt) en anderen het ook leuk vinden om elkaar te spreken. Ik heb altijd onthouden dat ''we een keer een toernooi hebben gewonnen'' met ons team en dat we ''bij Anita'' mochten fonduen om dat te vieren.

Ilse van der Stel
op 21-04-2019

ik verheug me nu al op de reünie van 21 september. Te meer daar ik de namen op de gastenlijst zag staan van enkele van mijn favoriete leraren: de heer Deurloo die mij door mijn wiskunde-examen heeft gesleept, meneer Van der Knaap bij wie ik als enige van de klas een 8 haalde voor Duits (het jaar daarvoor bij een andere docent als enige in de klas een 5) en door wie ik nog heel veel weet van Tutanchamon, maar dan in het Duits en dan last but nog least meneer Van den Boogaart! Door hem was Latijn het leukste vak van de school. Deze drie heren wil ikbeslist niet missen op 21 september. Tot dan!

Yvonne de Vaal
op 03-03-2019

”Back To The 70’s”

René Bies
op 15-02-2019

Ik heb (bijna) alleen maar positieve herinneringen aan 't Groen. Eerst als leerling (van 1953 tot 1956) en later als leraar(van 1963 tot 1977). Een oud-leraar Frans, die van 't Groen naar een school in Den Haag was gegaan, zei mij eens:
"Mijn collega's heb ik in Den Haag; mijn vrienden in Vlaardingen".
Leuk dat ik in dit Gastenboek Huibert den Draak zie staan. Die herinner ik me nog heel goed (samen met Carla Edelenbosch). Die zijn zelfs in de aula van 't Groen getrouwd.(Ik meen dat ze zelfs de drie lp's met deGoethe's Faust nog via mij hebben gekocht en die in Alphen aan den Rijn bij mij thuis zijn wezen ophalen. Als het niet zo is, is het in elk geval een leuke gedachte. Mijn geheugen is ook geen twintig meer!)

Huib van der Knaap
op 13-02-2019

Ik heb hele goede herinneringen aan mijn tijd aan 't Groen, VWO Alpha (eindexamen in 1976). Fijne medeleerlingen en stimulerende docenten waar ik dankbaar voor ben ze gekend te hebben. ik wou dat ik langs kon komen, maar woon in Canada en vrees dat het niet gaat lukken. Vlaardingen is ver weg, in meer dan een opzicht...

Huibert den Draak
op 05-02-2019

Beste gastenboeklezers,

In het jaar 2016 ben ik geslaagd en heb ik deze geweldige school achter me gelaten.
Omdat ik verschrikkelijk heb genoten van mijn tijd op 't Groen, heb ik altijd achter een GVP-reünie gestaan.
Tevens zullen/zijn de meesten van de generaties tussen 1991 - 2001 niet zo geïntresseerd zijn in een reünie van 15:00 tot 20:00.
Is een reünie-feest mischien een optie @WillyvanBree ?

(doe ff een duimpje omhoog als je het er mee eens bent :-P)

Gino Binnendijk
op 23-01-2019