Het laatste nieuws vind je hier.

Op 1 september 1919 ging in Vlaardingen de Christelijke H.B.S. Groen van Prinsterer van start. Men begon in het gebouw aan de Schiedamseweg 55. Na enige omzwervingen werd in 1957 het huidige gebouw aan de Rotterdamseweg 55 betrokken. Inmiddels was er ook een gymnasium-afdeling bij gekomen. Vanaf 1968 heette de school Christelijke scholengemeenschap Groen van Prinsterer met een dependance in de Westwijk van Vlaardingen, het latere Westland Zuid. Via enkele fusies kwam de school onder de paraplu van het Accentcollege, van de Holland Accent Onderwijs Groep en nu Lentiz onderwijsgroep. Al die jaren was de school echter het meest bekend in Vlaardingen als ‘’t Groen’.

100 jaar Groen van Prinstererlyceum

Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan het boek “100 jaar ’t Groen”.
In dit boek wordt de geschiedenis van het Groen van Prinstererlyceum uitvoerig belicht met mooie verhalen, leuke anekdotes en veel foto’s uit het verleden en het heden.
Ook zullen enkele oud-leerlingen, huidige leerlingen, collega’s en oud-collega’s hun bijdrage leveren aan het tot stand komen van dit unieke boek.
U kunt door het lezen verdwalen in de herinneringen aan de tijd op ’t Groen. Tijdens de reünie kunt u dit boek kopen voor slechts € 10,-.
Het boek wordt samengesteld door Kor Kegel en Adri Reijnhout. Ron Stans, Nico Minnaard en Harry Chambone voorzien de samenstellers van adviezen.

Programma

De reünie staat vooral in het teken van ontmoeting, herinneringen ophalen en contacten intensiveren onder het genot van een drankje en een hapje.

Verder invulling van het programma volgt in de loop van het jaar.
Zie hieronder het programma:

14.00 uur                             -              Ontvangst (oud)-medewerkers
15.00 uur                             -              Ontvangst (oud)-leerlingen
16.00 uur                             -              Broodjes bar open
17.30 uur                             -              Buffet open
20.00 uur                             -              Einde reünie

• Er worden munten verkocht tijdens de reünie, zodat je onder het genot van een hapje en een drankje kunt bijkletsen met je oud-klasgenoten.
  • Tijdens de reünie zal een professionele fotograaf aanwezig zijn voor het vastleggen van de leuke momenten. Deze foto´s zijn ter plekke te bestellen en af te rekenen en deze worden u dan thuisgestuurd. Pinbetaling voor deze foto's is niet mogelijk.

Tijdens de reünie zullen De Amazing Stoopwafels komen optreden!